Afwerking eiken vloer - houten vloeren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Afwerking eiken vloer

Mogelijkheden en afwerking

Oliën
Vloerdelen worden afgewerkt met 1 of 2 lagen olie. Olie wordt machinaal aangebracht en uitgepoetst. De olie die wordt gebruikt zijn van de merken OSMO, Woca, Monocoat, Blue Dolphin of Ciranova.

Antiek beitsen en schuren
Door het antiek beitsen en schuren krijgt u vloerdelen met een antieke uitstraling. De vloerdelen worden eerst zwart gebeitst en hierna weer licht geschuurd. Hierdoor blijft de zwarte kleur aanwezig in de v-groef en de noesten.

Bezagen
Vloerdelen worden bezaagd door te bewerken d.m.v. een zaag. Hierdoor wordt het vloerdeel ruw en krijgt een speciaal effect door de lijnen van de zaag.
De foto rechts laat u het effect van bezagen zien

Verouderen
Het verouderen van vloerdelen wordt gedaan door deze te bewerken in de trommel. Hierdoor worden beschadigingen aangebracht en krijgt u een ‘geleefd’ effect. Ook walsen is een manier van verouderen, er worden lichte afdrukken aangebracht. De foto links laat u het effect van verouderen zien

Borstelen
Om de structuur van het hout meer zichtbaar en voelbaar te maken worden de vloerdelen geborsteld. De zachte delen uit het hout worden deels uitgeborsteld.

Branden
Vuur is passie. Dit vuur geeft een unieke uitstraling op eiken vloerdelen, vooral de verschillende combinaties met olie geeft prachtige levendige effecten.

Roken
Vloerdelen worden gerookt met ammonia. De dampen van de ammonia gaan een reactie aan met het looizuur (groeisappen)dat zich in het eiken met elkaar verbindt. De natuurlijke kleur wordt hierdoor donkerder. De tekening van de nerf wordt duidelijker. Hoe langer gerookt hoe donkerder de verkleuring van het hout zal zijn. Hier komen termen als enkel- dubbel- en kern-gerookt vandaan.
De foto's hieronder laten duidelijk het effect van roken zien.
Links  ongerookt eiken naturel geolied  rechts kern gerookt olie naturel

De foto voorbeelden zijn gefotgrafeerd in onze winkel, dus de voorbeelden van kleuren en bewerken kunt u ook in onze winkel allemaal bekijken.
Wanneer u aanvraagt kunt u eenvoudig aangeven welke bewerking(en) u wenst

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu